Υλικά (8 μερίδες)
500 γρ. πένες ή άλλο μέτριο ζυμαρικό
1 βαζάκι των 200 γρ. κόκκινες πιπεριές ψητές, στραγγισμένες και κομμένες
1 κονσέρβα των 180 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισμένος
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
3/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροκομένο
1 βαζάκι των 400 γρ. καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1,5 κουταλιά φρέσκος δεντρολίβανος ή ξηρός
1 βαζάκι των 200 γρ. κόκκινες πιπεριές ψητές, στραγγισμένες και κομμένες
1 κονσέρβα των 180 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισμένος
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
3/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροκομένο
1 βαζάκι των 400 γρ. καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1,5 κουταλιά φρέσκος δεντρολίβανος ή ξηρός
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.2. Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε την πιπεριά και τα λοιπά συστατικά σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Σερβίρουμε αμέσως.