Πένες ντιζόν με κοτόπουλο και μπρόκολα 4 ψήφοι

Πένες ντιζόν με κοτόπουλο και μπρόκολα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο μέτριου μεγέθους
250 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές των 2,5 εκ.
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φυτικό λάδι
3 φλιτζ. ανθάκια μπρόκολου
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κοντές, λεπτές λωρίδες
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κονσέρβα των 350 γρ. άπαχο γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά κόρνφλάουρ
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
3. Θερμαίνουμε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε το μίγμα κοτόπουλου και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ.
4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μπρόκολο, την κόκκινη πιπεριά και το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε, σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.
5. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε 1/4 φλιτζ. από το γάλα με το κόρνφλαουρ ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και αφήνουμε να πάρει βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τη μουστάρδα. Το ρίχνουμε στο μίγμα κοτόπουλου που φυλάξαμε και ανακατεύουμε καλά.
6. Σερβίρουμε αμέσως με επί πλέον φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, αν θέλουμε.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες