Πένες με πικάντικες γαρίδες σε γάλα καρύδας 3 ψήφοι

Πένες με πικάντικες γαρίδες σε γάλα καρύδας
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλάκια κολίαντρο αλεσμένο
1 κουταλάκι κουρκούμη
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ξύδι
1 φλιτζ. γάλα κοκοκάρυδου
500 γρ.καθαρισμένες γαρίδες
2 κουταλιές ντοματοπολτός
500 γρ.πένες ή ταλιατέλες

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι
και το σκόρδο και τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και το seasoning, ώστε να σχηματισθεί πολτός με το ξύδι, τα βάζουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Ρίχνουμε επίσης ανακατεύοντας το γάλα και το αφήνουμε να
σιγοβράσει, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και
τον ντοματοπολτό και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, ώσπου οι γαρίδες να
καλυφθούν με την παχιά σάλτσα (βράζουμε μέχρι να γίνει γαλακτώδης).
3. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει το ζυμαρικό. Το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Κανονικά σερβίρεται με ρύζι ατμού ή ινδικό ψωμί (naan ή paratha.)

Γάλα κοκοκάρυδου

Ζεσταίνουμε ελαφρά 1 φλιτζ. αποφλοιωμένο κοκοκάρυδο και 1,5
φλιτζ. γάλα. Να μη βράσει. Bάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ και το δουλεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Το στραγγίζουμε σε τουλουπάνι, πιέζοντας το μίγμα, για να βγάλει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Προκύπτει ένα παχύρρευστο, κρεμώδες γάλα κοκοκάρυδου.

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε γάλα κοκοκάρυδου σε κονσέρβα.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες