Υλικά (1 μερίδα)
1 μέτρια γλώσσα
1 κουταλάκι νιφάδες κρεμμυδιού (διαλυμένες σε νερό)
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1-2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι νιφάδες κρεμμυδιού (διαλυμένες σε νερό)
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1-2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τα πλαϊνά κόκαλα από το ψάρι2. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο μεριές το ψάρι και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
3. Προσθέτουμε το θυμάρι και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το γάλα μέχρι να σκεπαστεί η γλώσσα προσθέτοντας μερικά κομματάκια βούτυρο για την γεύση. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου στους 180οC.
4. Σερβίρουμε το ψάρι γαρνιρισμένο με μαϊντανό μαζί με πουρέ πατάτας ή βρασμένες πατάτες.