Φετουτσίνια κόκκινα με τόνο και μαύρες ελιές 2 ψήφοι

Φετουτσίνια κόκκινα με τόνο και μαύρες ελιές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πράσινες κορφές τους κομμένα
12 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
20 ελιές καλαματιανές χωρίς κουκούτσια
1 κονσέρβα τόνος στο λάδι
ξύσμα ενός λεμονιού
2 κουτ. τσαγιού χυμός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
350 γρ φεττουτσίνια κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σoτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διαφανή περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό, τις ελιές, τον τόνο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί καλά. Το βάζουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στο μίγμα τόνου και ελιάς. Ανακατεύουμε καλά και το ζεσταίνουμε λιγάκι, πριν το σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες