Υλικά (4 μερίδες)
2 αβγά
500 γρ. σπαγγέτι
30 γρ. μανιτάρια πορσίνι ξηρά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες τσίλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα αβγά πολύ σφικτά, τα κρυώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.2. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με καυτό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε διατηρώντας το νερό τους και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τους κύβους κοτόπουλου και το πιπέρι. Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει, σε 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις νιφάδες τσίλι και τα ψιλοκομμένα αβγά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό, προσθέτουμε το μαϊντανό, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.