Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ορεκιέτες ή πένες μικρές και νιόκι
150 γρ. καβούρια καθαρισμένα
150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
800 γρ. μύδια ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά
800 γρ. αχιβάδες ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
2 δόσεις ζαφορά σε σκόνη ή ένα κουταλάκι κάρι
χυμός από μισό λεμόνι
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μύδια και το άσπρο κρασί σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ανοίξουν τα βγάζουμε από το κέλυφος, κρατώντας και το ζωμό τους. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.2. Ανοίγουμε τις αχιβάδες με τον ίδιο τρόπο αλλά όχι με άσπρο κρασί και τις βγάζουμε από το όστρακο. Σουρώνουμε το ζωμό τους και τον αναμιγνύουμε με το ζωμό από τα μύδια.
3. Προσθέτουμε στο ζωμό την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο τη ζαφορά, τα καβούρια και τις γαρίδες. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρουν βράση) και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση (τα θαλασσινά είναι από μόνα τους αλμυρά). Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.