Ολλανδική σος 19 ψήφοι

Ολλανδική σος
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 μεγάλοι κρόκοι αυγού
1 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1 κουταλάκια λευκό ξύδι
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, και τα επεξεργαζόμαστε καλά.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύδι μέχρι το μίγμα μόλις να αρχίσει να σιγοβράζει.
3. Ξαναβάζουμε εμπρός το μπλέντερ και αργά-αργά ρίχνουμε το ζεστό υγρό με σταθερή ροή. Σταματάμε το μπλέντερ.
4. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι μόλις να αρχίσει να αφρίζει.
5. Ξαναβάζουμε εμπρός το μπλέντερ και στάζουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο.
6. Σβήνουμε το μπλέντερ και με μια λαστιχένια σπάτουλα αφαιρούμε όλο το υλικό από τα τοιχώματα, προσέχοντας ώστε η ανάμιξη των συστατικών να είναι πλήρης.
1 αστέρια από 19 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες