Πεταλούδες με αγκινάρες και μπέικον 2 ψήφοι

Πεταλούδες με αγκινάρες και μπέικον
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. πεταλούδες ή νιόκι
5 αγκινάρες (μόνο οι κούπες) ή από κονσέρβα ή κατεψυγμένες.
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
4 λεπτές φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά Προσθέτουμε το μπέικον, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα της αγκινάρας, προσθέτoντας το υπόλοιπο λάδι, και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες