Νουντλ τόνου στη σχάρα με σόγια σως (Κίνα) 6 ψήφοι

Νουντλ τόνου στη σχάρα με σόγια σως (Κίνα)
 
 

Υλικά (8 μερίδες)


8 φιλέτα τόνου 120 γρ. το καθένα πάχους 1,5 εκ.
3 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
6,5 εκ. ρίζα από φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρυζόξιδο
2/3 φλιτζάνι σόγια σως
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο κοπανισμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ ρυζομακάρονα ή λιγκουίνια
1/4 φλιτζάνι φρέσκα τσάιβς ψιλοκομμένα
1 κουταλιά μέντα φρέσκη ψιλοκομμένη
κλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τα φιλέτα τόνου με λάδι και τους βάζουμε αλατοπίπερο. Τα βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό, το ξύδι, τη σόγια σως και 1 κουταλάκι από το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το τσίλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Τα βγάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι και διατηρούμε το μίγμα ζεστό.
3. Ψήνουμε στη σχάρα τα φιλέτα τόνου περίπου για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά, ώστε να έχουν μαυρίσει απ' έξω ενώ μέσα είναι ροδαλά. Tα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε με το μισό μίγμα σόγια σως. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 8 ζεσταμένα πιάτα. Βάζουμε τον τόνο πάνω στο ζυμαρικό και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα που απομένει.
5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα που απομένει με τα τσάιβς και τη μέντα και τα ρίχνουμε πάνω από κάθε μερίδα. Γαρνίρουμε με τα κλαράκια μέντας και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες