Νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες
Αν θέλουμε αντί για μπλέντερ τα τρίβουμε στο multi χωρίς να λιώσουν πολύ και έτσι μένουν και κάποια ρεβύθια χοντροκομμένα έτσι γίνονται πιο τραγανοί αλλά δεν φουσκώνουν πολύ.
Υλικά (4-6 μερίδες)
200 γρ. μουλιασμένα από βραδύς ρεβύθια
4-5 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
2 μεγάλες ντομάτες
250 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. baking
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4-5 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
2 μεγάλες ντομάτες
250 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. baking
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια από βραδύς σε μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα κάνουμε πολτό. Αν είναι το μείγμα σφιχτό και δεν χτυπιέται καλά στο μπλέντερ προσθέτουμε μια ντοματούλα ακόμη ή λίγο νεράκι.2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (το αλεύρι το υπολογίζουμε έτσι ώστε να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πηχτό πολύ ούτε νερουλό) και ανακατεύουμε.
3. Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί και μετά τηγανίζουμε παίρνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιά απ?το μείγμα μας σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο (σε κατσαρολίτσα ή φριτέζα) να σκεπάζονται απ το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.