Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. μπαβέτες
400 γρ. καθαρισμένα ψάρια για σούπα, σκορπιός, πετρόψαρα κλπ.
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ματσάκι μαϊντανός
1 μίσχος σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
125 ml λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε 500 ml.νερό με το κρασί, τα δαφνόφυλλα, το σέλερι, το ματσάκι μαϊντανό, λίγο αλάτι και το μισό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Το αφήνουμε να κοχλάσει και βράζουμε το εκεί το ψάρι.2. Στραγγίζουμε το ψάρι από τη σούπα (το κρατάμε χωριστά) και το περνάμε από σίτα αφού αφαιρέσουμε τα κόκαλα.
3. Περνάμε από σίτα και τη σούπα, τη διαλύουμε με 500 ml.νερό ή περισσότερο και βράζουμε εκεί το ζυμαρικό.
4. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα (αργότερα θα βάλουμε εκεί το ζυμαρικό). Μόλις το μίγμα πάρει χρώμα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας δια λυμένο σε 1 κουταλιά από τη σάλτσα που βράζει και αφήνουμε να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε τότε το κρέας ψαριού και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να μειωθεί και πάλι.
5. Μόλις το ζυμαρικό είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στη σάλτσα ψαριού και μετά από λίγο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.