Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
6 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες βρασμένες
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό
3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
6 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες βρασμένες
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό
Εκτέλεση
1. Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10- 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.
2. Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα «χοντρά» κόκαλα τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
3. Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.