Υλικά (6 μερίδες)
1 κουνέλι του 1,5 κιλού φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κουταλιά τσαγιού αλάτι
1/4 κουταλιά τσαγιού πιπέρι
3 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
Για τη μαρινάδα:
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά τσαγιού μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά τσαγιού θυμάρι
Για τη σάλτσα:
12 κρεμμυδάκια κοκτέιλ τουρσί ολόκληρα
12 ελιές γεμιστές ολόκληρες
250 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά τσαγιού αλάτι
1/4 κουταλιά τσαγιού πιπέρι
3 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
Για τη μαρινάδα:
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά τσαγιού μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά τσαγιού θυμάρι
Για τη σάλτσα:
12 κρεμμυδάκια κοκτέιλ τουρσί ολόκληρα
12 ελιές γεμιστές ολόκληρες
250 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το τρίβουμε με αλατοπίπερο. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Στραγγίζουμε το κουνέλι, δεν το στεγνώνουμε. Περνάμε από φίλτρο τη μαρινάδα που απέμεινε.2. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι τσιγαρίζουμε από κάθε μεριά τα κομμάτια του κουνελιού σε καυτό λάδι. Μόλις σκουρύνουν, ρίχνουμε τη μαρινάδα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Ακριβώς πριν γίνει το κουνέλι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις ελιές και τα μανιτάρια σε βούτυρο. Τα βάζουμε στο μίγμα του κουνελιού. Σερβίρουμε βραστές πατάτες.