Μελιτζάνα βελούδινος πουρές 7 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Μελιτζάνα βελούδινος πουρές
Μια συνταγή για ορεκτικό για όλες τις εποχές, μιας και μελιτζάνες υπάρχουν πάντοτε. Σας εγγυώμαι ότι θα πάρετε πολύ καλές κριτικές για την μαγειρική σας.
 
 

Υλικά (1 μεγάλο μπολ)

2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι καυτό γάλα
1/2 φλ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε ακαθάριστη τη μελιτζάνα στα κάρβουνα ή στο γκάζι. Αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε τη φλούδα με προσοχή και τη βάζετε σε ένα μπολ. Λιώνετε το βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Παίρνετε μικρά κομματάκια μελιτζάνας και τα στύβετε για να βγει το ζουμί τους. Τα ρίχνετε στο μίγμα του βουτύρου και αλευριού. Όταν ρίξετε όλες τις μελιτζάνες ανακατεύετε καλά με ένα πηρούνι για να λιώσουν. Προσθέτετε σταδιακά το καυτό γάλα χτυπώντας με το σύρμα. Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα προσθέτετε το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες