Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό μελιτζάνες
ένα μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. περίπου σάλτσα ντομάτας
τυρί φέτα
κάποιο αρωματικό φυτό (της προτιμήσεώς μας)
αλάτι, πιπέρι
ένα μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. περίπου σάλτσα ντομάτας
τυρί φέτα
κάποιο αρωματικό φυτό (της προτιμήσεώς μας)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Ένας δεύτερος τρόπος είναι να τις χαράξουμε με ένα μαχαίρι και να τις πασπαλίσουμε με αλάτι. Οι μελιτζάνες βγάζουν τα υγρά τους και έπειτα τις πλένουμε καλά.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και όποιο αρωματικό φυτό θέλουμε, ας πούμε βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να ρουφήξει το λάδι.
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε λίγο αλάτι, πάνω τους τη σάλτσα και τέλος τη φέτα τριμμένη.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει λίγο το τυρί.
Το τυρί φέτα μπορεί να αντικατασταθεί από γκούντα ή άλλο τυρί της προτίμησής μας.
Είναι από τις νοστιμότερες μελιτζάνες που φάγαμε ποτέ. Καλή όρεξη!