Μακαρόνια με σαρδέλες
Οι φρέσκες σαρδέλες χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα από την αρχαιότητα. Τρώγονται στη σχάρα, ψητές, τηγανητές, ή μέσα σε ζυμαρικά για νοστιμότατες σάλτσες.
Υλικά (4 μερίδες)
50 γρ. σταφίδες
1 βολβός μάραθο (φινόκιο)
1 μικρό κρεμμύδι
50 γρ. σταφίδες
1 βολβός μάραθο (φινόκιο)
1 μικρό κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρια
8 σαρδέλες φρέσκες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλια
3 φιλέτα αντσούγας σε λάδι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
1 βολβός μάραθο (φινόκιο)
1 μικρό κρεμμύδι
50 γρ. σταφίδες
1 βολβός μάραθο (φινόκιο)
1 μικρό κρεμμύδι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρια
8 σαρδέλες φρέσκες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλια
3 φιλέτα αντσούγας σε λάδι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.