Υλικά (6-8 μερίδες)
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή μικρό κοχυλάκι
2 φιλέτα από καπνιστή ρέγγα στο λάδι ψιλοκομμένα (*)
200 ml μαγιονέζα
400 ml γιαούρτι
αλάτι κατά τη γεύση
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι γλουταμινικό νάτριο (προαιρ.)
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή περισσότερες κατά τη γεύση
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια παπαρουνόσποροι (προαιρ.)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το κρυώνουμε με παγωμένο νερό, το στραγγίζουμε (αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως) και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ορθογωνικό δοχείο σερβιρίσματος.2. Στο μεταξύ σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι,προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την πέστροφα.
3. Προσθέτουμε το μίγμα στο ζυμαρικό μαζί με το μαϊντανό και αναμιγνύουμε καλά. Στολίζουμε με περισσότερο μαϊντανό στην επιφάνεια.
4. Κρυώνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου πριν το σερβίρισμα.