Μακαρονάδα Καραϊβικής με γαρίδες 2 ψήφοι

Μακαρονάδα Καραϊβικής με γαρίδες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση, παγωμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ασκαλόνια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
3 κουταλιές φυτικό λάδι
250 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/2 φλιτζ. μίσχοι από φρέσκο κόλιαντρο

Σάλτσα:
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη
1,5 φλιτζ. ντομάτες ώριμες, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 κουταλάκια σκόνη κάρι
1/2 κουταλάκι σπόροι μπαχάρι ψιλοκοπανισμένοι
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. Grand Marnier
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
1 κουταλάκι τσίλι σος ασιατική ή Καραϊβικής

Εκτέλεση

Προετοιμασία της σάλτσας (μέχρι 8 ώρες πριν αρχίσουμε):
1. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το σκόρδο, τα ασκαλόνια, το τζίντζερ και το λάδι.
2. Σε ξεχωριστά σκεύη βάζουμε το ζυμαρικό και τον φρέσκο κόλιαντρο.
3. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά της σάλτσας και τα παγώνουμε. Τελικά στάδια:
1. Κόβουμε τον κόλιαντρο.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι, μέχρι να τσιτσιρίζει αλλά να μην σκουρύνει. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει δυνατή βράση και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν, περίπου για 2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε αμέσως το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί και να ζεσταθεί καλά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε μια θερμασμένη πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τον κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες