Υλικά (4 μερίδες)
750 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/4 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες τσίλι
1 μελιτζάνα (περίπου ½ κιλό)
1/4 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός (ή μαϊντανός) χοντροκομμένος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 λίτρα νερό
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα με τον χυμό τους
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλάκι μέλι
αλάτι, πιπέρι
1/4 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες τσίλι
1 μελιτζάνα (περίπου ½ κιλό)
1/4 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός (ή μαϊντανός) χοντροκομμένος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 λίτρα νερό
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα με τον χυμό τους
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλάκι μέλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα άκρα της μελιτζάνας, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους του 1-1,5 εκ.2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας χωρίς να σκουρύνει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι, τις νιφάδες τσίλι, τον βασιλικό (ή μαϊντανό) αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 15 λεπτά.
3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και, μόλις κάψει, προσθέτουμε την μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη μελιτζάνα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Την στραγγίζουμε και την βάζουμε στη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αναμιχθούν καλά με τη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ, στην ίδια αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, αναμιγνύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
5. Στο μεταξύ, βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε τη σάλτσα γαρίδας και μελιτζάνας, αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με τυρί.