Υλικά (4 μερίδες)
750 γρ γαρίδες μέτριες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες,
κομμένες εγκάρσια στα δυο και παγωμένες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 κουταλιές λάδι
250 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/2 φλιτζ. κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα:
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη
1,5 φλιτζ. ώριμη ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη
2 κουταλάκι σκόνη κάρι
1/2 κουταλάκι μπαχάρι ψιλοκοπανισμένο
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. Grand Marnier
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά ζάχαρη σκούρα
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
1 κουταλάκι σάλτσα τσίλι Καραϊβικής ή ασιατική
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι στιφάδου, το τζίντζερ και το λάδι. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά της σάλτσας (τα παγώνουμε για να διατηρηθούν μέχρι και 8 ώρες πριν από το μαγείρεμα.)2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το μίγμα σκόρδου και λαδιού. Σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει δυνατή βράση μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη, περίπου για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά, περίπου για 2 λεπτά. Αμέσως ρίχνουμε το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν και να θερμανθούν όλα ομοιόμορφα. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε μια ζεστή πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω κόλιαντρο και σερβίρουμε.