Λιγκουίνια με σάλτσα από γαρίδες και μαυροδάφνη 4 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Λιγκουίνια με σάλτσα από γαρίδες και μαυροδάφνη
Η (ασιατική) σάλτσα στρειδιών συνδυάζεται τέλεια με την μαυροδάφνη!
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. λιγκουίνια, σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/8 φλιτζ. μαυροδάφνη
3/8 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (μπορούμε και από κύβο)
2 κουταλιές σάλτσα στρειδιών (από ασιατικό παντοπωλείο) ή 1 κουταλιά πάστα αντσούγας
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος συν άλλο 1/2 φλιτζ. για το σερβίρισμα
750 γρ. μέτριες ως μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή αποψυγμένες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1 φλιτζ. από το νερό του, το στραγγίζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πιπέρι στο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς σκέπασμα, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα στρειδιών και το σκόρδο και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το ½ φλιτζ. μαϊντανό και τον ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για άλλα 5 λεπτά (αν η σάλτσα γίνει στεγνή, προσθέτουμε όσο νερό από το ζυμαρικό χρειάζεται).
3. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος αναμιγνύουμε καλά το ζυμαρικό με τον μισό χυμό της σάλτσας, χύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο φλιτζ. μαϊντανό.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες