Λιγκουίνια με λεμόνι και τζίντζερ 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με λεμόνι και τζίντζερ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. λιγκουίνια
1 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
ελαιόλαδο
1 φέτα φρέσκια τζιντζερόριζα (περίπου το μέγεθος νομίσματος 1 ευρώ), ξεφλουδισμένη
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

1. Πλένουμε καλά το λεμόνι. Με μια πολύ λεπτή και κοφτερή λεπίδα αφαιρούμε το κίτρινο μέρος της φλούδας και το κόβουμε σε λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε το κρασί, προσθέτουμε τη φλούδα του λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
3. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά 4 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, μπόλικο μαϊντανό και πιπέρι κατά τη γεύση. Στραγγίζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το υγρό της στην υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σε ένα δροσερό μέρος, ανακατεύοντας που και που.
4. Την ώρα του φαγητού, βράζουμε το ζυμαρικό, το περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες