Υλικά (6-8 μερίδες)
250 γρ. σφολιάτα (έτοιμο φύλλο)
75 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. γάλα
100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
αλάτι - πιπέρι
75 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. γάλα
100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
1. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.2. Αλείφετε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
3. Κόβετε το ζαμπόν σε μακρόστενες λωρίδες. Τις τοποθετείτε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του τριγώνου. Μοιράζετε το τυρί.
4. Τυλίγετε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετείτε επάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
5. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα. Αλείφετε τα κρουασάν και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.