Κριθαράκι με τομάτες ξεραμένες στον ήλιο 1 ψήφοι

Κριθαράκι με τομάτες ξεραμένες στον ήλιο
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


1/2 φλυτζ τομάτες ξεραμένες στον ήλιο
1 φλυτζ βραστό νερό
1/2 φλυτζ συν 2 κουταλιές ζωμός λαχανικών (ή άπαχος ζωμός κοτόπουλου)
1/2 φλυτζ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
125 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
125 g κριθαράκι
1/2 φλυτζ βασιλικός φρέσκος κομμένος
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βάζουμε να βράσει μια κατσαρόλα με 2-3 λίτρα νερό για το κριθαράκι.
2. Κόβουμε τις ξεραμένες τομάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τους ρίχνουμε βραστό νερό και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε τις τομάτες και τις βάζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό στα μανιτάρια. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μειώνουμε το υγρό στο μισό.
3. Μόλις το νερό για το κριθαράκι βράσει, προσθέτουμε το κριθαράκι, το βράζουμε και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, αναμιγνύουμε το κριθαράκι με το μίγμα των λαχανικών. Ρίχνουμε από πάνω το βασιλικό και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες