Υλικά (1 μερίδα)
1,5 φλιτζ. κριθαράκι
1 μπρόκολο κομμένο σε ανθάκια
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές κουκουνάρια
1/2 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
3/4 φλιτζ. τυρί φέτα κομματιασμένη
150 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/4 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά και τραγανά, περίπου για 2 λεπτά.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοπανιστό πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά.
3. Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το μπρόκολο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το μίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε για να καλυφθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές, την παρμεζάνα και το βασιλικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
|