Κοτόπουλο με μαυροδάφνη 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Κοτόπουλο με μαυροδάφνη
 
 

Υλικά (4)

2 στήθη κοτόπουλου ή πόδια και μπούτια, χωρίς δέρμα
2 κουταλιές βούτυρο
3/4 κουταλάκια ιταλικό σήζονινγκ (η συνταγή βρίσκεται παντού)
1 κύβος ή ζελέ ζωμού κοτόπουλου
1 φλιτζ. (250 ml) χτυπητή κρέμα ή μισή-μισή με γάλα ή γάλα κονσέρβας
κρασί Μαυροδάφνη
κόρνφλάουρ για να πήξει η σάλτσα
125 γρ. μανιτάρια πλυμένα

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα, σκουραίνουμε το κοτόπουλο στο βούτυρο και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι σχεδόν να γίνει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό καθώς μαγειρεύεται. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε αρκετά Μαυροδάφνη, ώστε να καλυφθεί πλούσια ο πάτος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το ιταλικό σήζονινγκ, τον κύβο ζωμού, τα μανιτάρια και την κρέμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει, προσθέτουμε το κόρνφλαουρ και μαγειρεύουμε σύντομα μέχρι τα μανιτάρια να ζεσταθούν καλά και να καλυφθούν με τη σάλτσα.
2. Για το πήξιμο, προσθέτουμε περίπου 2 κουταλάκια κόρνφλαουρ διαλυμένο σε 2 περίπου κουταλιές νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας προσεκτικά το μίγμα στη σάλτσα, ενώ κοχλάζει ελαφρά.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες