Κολοκυθοανθοί τηγανητοί (αγιορείτικη συνταγή) 120 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κολοκυθοανθοί τηγανητοί (αγιορείτικη συνταγή)
Μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή που μου έδωσε ο Πατήρ Νικήτας, μοναχός από το Κουτλουμουσιανό κελί της Παναγίας Πορταϊτισσας στο ?γιον Όρος.
 
 

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 γεμάτη πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοκορφάδες, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο τρυπητό. Όταν στεγνώσουν, ετοιμάζουμε το χυλό χτυπώντας το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα ασπράδια αι κάνουμε έναν λείο χυλό. Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και του τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορούμε επίσης να τους γεμίσουμε με κασέρι και να τους τηγανίσουμε ή με φέτα και αυγό, η απλή όμως αυτή συνταγή είναι Αγιορείτικη.
1 αστέρια από 120 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες