Κολοκυθοανθοί με πλιγούρι 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κολοκυθοανθοί με πλιγούρι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

20 κολοκυθοανθοί
2/3 φλ. πλιγούρι
1/2 φλ. λάδι
2/3 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το πλιγούρι με μιάμιση κούπα νερό και αφήστε να σταθεί ώσπου να φουσκώσει και να πιει όλο το νερό. Ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο. Ρίξτε το πλιγούρι, όλα τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
Πλύνετε τους κολοκυθοανθούς με μπόλικο νερό, κόψτε και αφαιρέστε τον εσωτερικό τους στήμονα.
Βάλτε στο κέντρο κάθε κολοκυθοανθού μια κουταλιά γέμιση και κλείστε, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα το άνοιγμα, διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες των λουλουδιών. Αραδιάστε τους σε μικρή κατσαρόλα τον ένα δίπλα στον άλλο και περιχύστε τους με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 κούπα νερό. Πασπαλίστε τους με αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε τους περίπου 20, να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Τρώγωνται ζεστοί ή κρύοι.

Σημ: Αν δεν σας αρέσει το πλιγούρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ρύζι Καρολίνα και να προσθέσετε στην γέμιση μία φρέσκια ντομάτα, πολτοποιημένη.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες