Κατσικάκι λαδορίγανη
Παραδοσιακά, οι διατροφικές συνήθειες της Γορτυνίας διαμορφώθηκαν από το σχετικώς άγονο τοπίο της και την οικονομική ανέχεια των περισσότερων χωριών της. Στα διατροφικά προϊόντα την κύρια θέση είχαν τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά, το μέλι και τα νόστιμα ψωμιά που παράγονταν από τα λίγα σιτηρά.
Τώρα θα δούμε το κατσικάκι στη γορτυνιακή εκδοχή του, σε μια σχετικώς εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή, που αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα.
Τώρα θα δούμε το κατσικάκι στη γορτυνιακή εκδοχή του, σε μια σχετικώς εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή, που αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα.
Υλικά (4 μερίδες)
1 1/2 κιλό κατσικάκι γάλακτος
σε μερίδες των 300 γρ.
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
χυμό 4 λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί από μοσχοφίλερο
2 πατάτες ολόκληρες
σε μερίδες των 300 γρ.
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
χυμό 4 λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί από μοσχοφίλερο
2 πατάτες ολόκληρες