Καλτσόνε με κιμά 9 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Καλτσόνε με κιμά
 
 

Υλικά (4-8 μερίδες)

Για τη γέμιση:
400 γρ. κιμά
2 κουταλιές λάδι
1/3 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1/3 κούπας πελτέ ντομάτας
1/3 κούπας κέτσαπ
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πακέτα φέτες τυριού τσένταρ
1 κούπα μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κομματάκια ζουλιέν
1/3 κούπας παρμεζάνα ή ρεγκάτο τριμμένο

Για τη ζύμη:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα νερό
2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Βάλτε σε κατσαρόλα τον κιμά με το λάδι και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε τον επάνω σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει. Διαλύστε το μισό πελτέ ντομάτας και τη μισή κέτσαπ σε μία κούπα νερό και ρίξτε τα μαζί με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα με τον κιμά. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε 10 λεπτά. Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ώσπου να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο ζυμώματος και συνεχίστε το ζύμωμα 5 λεπτά ακόμα ακόμη σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει 10 λεπτά, χωρίστε τη στη μέση και ανοίξτε δύο φύλλα με διάμετρο όσο το ταψί της πίτσας που θα χρησιμοποιήσετε, 30-35 εκ. Λαδώστε καλά το ταψί και στρώστε μέσα το ένα φύλλο της ζύμης. Ανακατέψτε τον υπόλοιπο πελτέ με την υπόλοιπη κέτσαπ και αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου. Στρώστε επάνω τις μισές φέτες τυριού. Απλώστε επάνω τον κιμά, τα μανιτάρια και την πιπεριά, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και καλύψτε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φέτες τυριού. Σκεπάστε τη γέμιση στρώνοντας το δεύτερο φύλλο...
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες