Υλικά (4-6 μερίδες)
1 πακέτο Αχιβάδα Χοντρή
1 κονσέρβα αρακά σε νερό
1 κονσέρβα φασολάκια σε νερό (ή φρέσκα λαχανικά από μια γεμάτη χούφτα)
2 κύβους ζωμό βοδινού
1 κουτί τοματοχυμό
ΡUΜΜΑRΟ ΜΕΛΙΣΣΑ Ανάλατο
1/2 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
Ελάχιστο νερό 2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι και 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 τριμμένο κρεμμυδάκι
1/2 ποτηράκι κρασιού καλαμποκέλαιο
1/2 κιλού κιμά φρέσκο
1,5 φλιτζ. κεφαλοτύρι
1 φλιτζ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σοτάρετε τον αρακά και τα φασολάκια με το Βούτυρο και τον κύβο. Αφού σοταριστούν καλά, τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε λίγο νερό να σκεπαστούν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να είναι έτοιμα για φαγητό (και να μείνουν με το λάδι τους). Αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Σε άλλη κατσαρόλα σχετικά μεγάλη, σοτάρετε στο καλαμποκέλαιο τον κύβο, το κρεμμύδι και κατόπιν τον κιμά. Ρίχνετε τον τοματοχυμό και λίγο νερό, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρις ότου ο κιμάς είναι έτοιμος και η σάλτσα παχύρρευστη. Τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα έτοιμα λαχανικά και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 10- 15 λεπτά. Βράζετε τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε, τα βουτυρώνετε και τα πασπαλίζετε με το μισό τυρί και τη μισή σάλτσα. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη σάλτσα. Ανακατεύετε πολύ καλά και αν θέλετε προσθέτετε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι από πάνω. Η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετή ώστε να εισχωρήσει μέσα από τις κοιλότητες και να "ποτίσει" το ζυμαρικό.