Ισπανικό ρύζι
Λίγα λόγια για την Ανδαλουσία που δεν είπα στην προηγουμένη συνταγή που έδωσα το γκαθπάτσο. Καλό είναι να λέω και λίγα λογία για την ιστορία της κάθε χωράς της οποίας δίνω συνταγές. Η Ανδαλουσία είναι μεγάλη περιοχή της Ισπανίας στο νοτιότατο τμήμα της Ιβηρικής χερσονήσου ανάμεσα στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό. Σπουδαιότερες πόλεις είναι η Σεβίλλη, η Γρανάδα, η Χουέλβα, η Κορδούη, η Κάδιξ, η Μαλάγα, η Χάεν και η Αλμερία. Το όνομα το έδωσαν σε ολόκληρη τη χωρά οι ’Αραβες όταν ακόμα η Ισπανία ήταν χωρισμένη σε αραβικά εμιράτα και ισπανικά κρατίδια. Λόγω όμως της χριστιανικής αντεπίθεσης περιορίστηκαν και περιόρισαν το όνομα στο νότιο τμήμα της. Η Ανδαλουσία είναι η γενέτειρα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Επίσης είναι η πατρίδα του Φιγκαρο, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Πάμπλο Πικάσο και του Αντόνιο Μπαντερας. Το γκαθπάτσο, τη συνταγή του οποίου έδωσα, το έφαγα στη Γρανάδα και το ισπανικό ρύζι που δίνω τώρα το έφαγα με κοτόπουλο στη Σεβίλλη. Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό της...
Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα κόκκινα φασολιά κονσέρβας
σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
2 κύβους λαχανικών
4 κούπες νερό
1/2 κούπα ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπερίτσες
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα κόκκινα φασολιά κονσέρβας
σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
2 κύβους λαχανικών
4 κούπες νερό
1/2 κούπα ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπερίτσες
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι