Υλικά (6-8 μερίδες)
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι & πιπέρι
1 ποτηράκι κονιάκ
λίγες ίνες σαφράν
1 ποτηράκι ρύζι arborio
5 γαρίδες
5 μύδια
1 φιλέτο ξιφία κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό χοίρινο κομμένο σε κύβους
1/2 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι πουρέ σκόρδου
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
αλάτι & πιπέρι
1 ποτηράκι κονιάκ
λίγες ίνες σαφράν
1 ποτηράκι ρύζι arborio
5 γαρίδες
5 μύδια
1 φιλέτο ξιφία κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό χοίρινο κομμένο σε κύβους
1/2 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι πουρέ σκόρδου
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε νερό για 3 λεπτά το ρύζι ίσα που να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προθέτουμε σταδιακά το χοιρινό, το κοτόπουλο, τον ξιφία, τα μύδια, τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγο σαφράν και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ρύζι.
3. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε, γαρνίροντας με το κέλυφος των μυδιών ή τα κεφάλια από τις γαρίδες αλλά και με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.