Ζαμπόν με μέλι 2 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Ζαμπόν με μέλι
 
 

Υλικά

2 κομμάτια προβρασμένο ζαμπόν (1 1/2 κιλό το καθένα)
2 κουτ. ζάχαρη καστανή
2 κουτ. μέλι
καρφάκια γαρίφαλου για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρείτε με κοφτερό μαχαίρι το σκληρό μέρος της πέτσας του ζαμπόν, αφήνοντας όμως αρκετό πάχος. Με τη μύτη κοφτερού μαχαιριού χαράζετε το λίπος σε οριζόντια και κάθετα σχήματα.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Αλείφετε με το μίγμα αυτό το ζαμπόν και μπήγετε ένα καρφάκι γαρίφαλου σε κάθε τετράγωνο σχήμα. Ακουμπάτε το ζαμπόν σε ταψάκι, βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε ή το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ώσπου να το χρησιμοποιήσετε.
Προσπαθήστε να αγοράσετε κομμάτια που να έχουν την πέτσα επάνω.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες