Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 ml. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
μπράντι ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
150 γρ. αμυγδαλόψιχα
αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 ml. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
μπράντι ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
150 γρ. αμυγδαλόψιχα
αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύετε για 2 ώρες περίπου τα δαμάσκηνα στο ποτό. Κόβετε ελαφρά την αμυγδαλόψιχα και την ψήνετε στο φούρνο, προσέχοντας να μην ροδίσει πολύ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να σφίξει και προσθέτετε την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα. Την αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε προσεχτικά. Στραγγίζετε καλά τα δαμάσκηνα και βάζετε μέσα στο καθένα αμυγδαλόψιχα. Ρίχνετε τα δαμάσκηνα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύετε απαλά. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλυκό πασπαλίζοντας με αμύγδαλα φιλέ.
|