Γλυκά ψωμάκια με σουσάμι
Γλυκά σουσαμένια ψωμάκια, που μπορούν άριστα να μας ευχαριστήσουν στο πρωινό μας, να τα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά αλλά και τα παιδιά στο σχολείο τους.
Υλικά (8 μερίδες)
300 γρ. αλεύρι Robin Hood
4 κουταλιές ζάχαρη
15 γρ. μαγιά μπύρας
50 γρ. μαργαρίνη
1 κρόκος αυγού
σουσάμι
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
15 γρ. μαγιά μπύρας
50 γρ. μαργαρίνη
1 κρόκος αυγού
σουσάμι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνετε τα 30 γρ. βούτυρο σε 150 ml. ζεστό νερό. Όταν ανακατέψετε το μίγμα πλέον θα είναι χλιαρό και διαλύετε τη μαγιά. Ανακατεύετε 100 γρ. αλεύρι με 1 κουταλιά ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ενσωματώνετε αυτό το μίγμα στη μαγιά και στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, δουλεύοντας τη ζύμη δυνατά για 8 - 10 λεπτά. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο σκεύος, τη γυρίζετε αρκετές φορές να βουτυρωθεί ομοιόμορφα και κατόπιν τη σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.Ξαναδουλεύετε τη ζύμη για λίγο, την αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά τη χωρίζετε σε 8 μικρές μπάλες, τις οποίες τρυπάτε καλά με τη βοήθεια του δακτύλου σας στη μέση (όπως τους λουκουμάδες). Σκεπάστε τις πάλι με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήστε τις να φουσκώσουν για 15 λεπτά.
Ψήνετε τα ψωμάκια για 3 λεπτά σε ζεστό νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και αφού τα βγάλετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα τα τοποθετείτε σε ταψί με βουτυρωμένη σχάρα που έχετε προθερμάνει στο φούρνο. Αλείφετε με ένα πινέλο τα ψωμάκια με τον κρόκο του αυγού και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι. Τέλος τα ψήνετε στους 180ο για 20 - 25 λεπτά ανεβάζοντας το θερμοστάτη στους 230ο τα τελευταία 1 - 2 λεπτά.