Υλικά (12 μερίδες)
1 κιλό φρέσκες γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. κέτσαπ
3 τιναξιές καυτερή σος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 φλιτζ. λάδι
250 γρ. μπέικον ή περισσότερο (ή και παστουρμά!)
κομμάτια λεμονιού
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. κέτσαπ
3 τιναξιές καυτερή σος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 φλιτζ. λάδι
250 γρ. μπέικον ή περισσότερο (ή και παστουρμά!)
κομμάτια λεμονιού
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα επόμενα 5 συστατικά και μαρινάρουμε τις γαρίδες στο μίγμα για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.2. Κόβουμε το μπέικον στα τρία ή στα δύο και το τυλίγουμε γύρω από κάθε γαρίδα.
3. Περνάμε τις γαρίδες σε καλαμάκια και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, για 10-12 λεπτά. Τις γυρίζουμε αρκετές φορές και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που φυλάξαμε.
4. Σερβίρουμε αμέσως με τα κομμάτια λεμονιού.