Υλικά
1 κιλό μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κομμάτι τζίντζερ των 2,5 εκ. τεμαχισμένο
5 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι
2 κουταλάκια σπόροι κύμινου
2 κουταλιές σπόροι κόλιαντρου
½ κουταλάκι πιπερόσποροι μαύροι
1 κουταλάκι σκόνη κουρκούμης
1 κουταλιά σπόροι μουστάρδας
½ κουταλιά πάστα ταμαρίνδης
2 φλιτζ. κοκοκάρυδο τριμμένο
¾ φλιτζ. γάλα κοκοκάρυδου ή νερό
10 φύλλα κάρι
1 μάτσο φύλλα φρέσκου κόλιαντρου κομμένα
αλάτι κατά τη γεύση
¼ φλιτζ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κομμάτι τζίντζερ των 2,5 εκ. τεμαχισμένο
5 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
2 ξηρά κόκκινα τσίλι
2 κουταλάκια σπόροι κύμινου
2 κουταλιές σπόροι κόλιαντρου
½ κουταλάκι πιπερόσποροι μαύροι
1 κουταλάκι σκόνη κουρκούμης
1 κουταλιά σπόροι μουστάρδας
½ κουταλιά πάστα ταμαρίνδης
2 φλιτζ. κοκοκάρυδο τριμμένο
¾ φλιτζ. γάλα κοκοκάρυδου ή νερό
10 φύλλα κάρι
1 μάτσο φύλλα φρέσκου κόλιαντρου κομμένα
αλάτι κατά τη γεύση
¼ φλιτζ. λάδι
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε καλά τις γαρίδες με την κουρκούμη και το αλάτι. Τις βάζουμε στην άκρη για 10 λεπτά.2. Στο μπλέντερ βάζουμε το τριμμένο κοκοκάρυδο, τα κόκκινα τσίλι, τους μαύρους πιπερόσπορους, τους σπόρους κόλιαντρου, κύμινου και μουστάρδας, το τζίντζερ, το σκόρδο και την ταμαρίνδη και τα λιώνουμε με το γάλα κοκοκάρυδου ή το νερό.
3. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα φύλλα κάρι και αναμιγνύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
4. Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου κόλιαντρου και σερβίρουμε το φαγητό καυτό με ρύζι.