Υλικά (4 μερίδες)
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1,5 φλιτζ. μπρόκολα (ανθάκια)
1/2 φλιτζ. καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά κορνφλάουρ
500 γρ. ωμές γαρίδες
2 φλιτζ. ζυμαρικό πεταλούδες
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μπρόκολα και τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε κτυπώντας το ζωμό και το κορνφλάουρ στο μίγμα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε ώσπου οι γαρίδες αρχίζουν να ροδίζουν περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε.