Γαρίδες κρεολών
H κρεολέζικη κουζίνα φημίζεται για τις ευφάνταστες, αν και εξαιρετικά πικάντικες, κοκκινιστές σάλτσες της. Εδώ παρουσιάζουμε μια αρ¬κετά ήπια απαλή εκδοχή, που αφήνει να τονιστεί η κομψή γεύση της γαρίδας, χωρίς η ντομάτα να υστερεί σε νοστιμιά από το όλο σύνολο.
Υλικά
3 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα κονκασέ
2 κουταλιές ντοματοπολτός
6 κουταλιές ξερό κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ
6 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1,5 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
1,5 φλιτζ. ζεστό νερό
2 κουταλάκια αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο
220 γρ. αποψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα κονκασέ
2 κουταλιές ντοματοπολτός
6 κουταλιές ξερό κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ
6 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1,5 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
1,5 φλιτζ. ζεστό νερό
2 κουταλάκια αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο
220 γρ. αποψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά χωρίς να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανα¬κατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες. τον τοματοπελτέ, το λιωμένο κρεμμύδι. την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο. το μαϊντανό και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Νοστι¬μίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι οι γα¬ρίδες να πάρουν ροζ χρώμα. Σερ¬βίρουμε το φαγητό ζεστό, συνο¬δεύοντας με φρέσκο ψωμί.