Υλικά (4 μερίδες)
4 αχλαδιά
120 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
3 κρόκοι αυγών
1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί
1 φακελάκι βανίλια
40 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
3 κρόκοι αυγών
1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί
1 φακελάκι βανίλια
40 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλαδιά τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.Απλώνουμε πάνω το υπόλοιπο βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με 60 γρ. ζάχαρη, τα περιχύνουμε με το κρασί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, που και που τα βρέχουμε με το ζουμί.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε σε μια κατσαρόλα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει.
Αφού ψηθούν τα αχλαδιά τα βγάζουμε από το πυρέξ και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα τα καλύπτουμε με την κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.