Κρεμά σοκολάτα 7 ψήφοι

Κρεμά σοκολάτα
 
 

Υλικά

3 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
5 κουταλιές κοφτές κορνφλάουρ
ξύσμα λεμονιού
2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα 2 φλιτζ. γάλα να κάψει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύουμε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
3. Χτυπάμε καλά τους κρόκους, προσθέτουμε λίγο-λίγο 1/2 φλιτζ. από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, το βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
5. Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται κρύα ή ζεστή.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες