Κρεμά ρουαγιάλ (royal) 11 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κρεμά ρουαγιάλ (royal)
Μια παραλλαγή της κρέμας ρουαγιάλ λίγο πιο ελαφριά μια και δεν έχει κρέμα γάλακτος όπως η κανονική. Ένα απολαυστικό δροσερό γλυκό με αμύγδαλα και κεράσια.
 
 

Υλικά (10 μερίδες)

10 αυγά (χωριστά ασπράδι από τους κρόκους)
250 γρ. ζάχαρη
325 γρ. γάλα
6 φύλλα ζελατίνες
βανίλια
250 γρ. κεράσια βουτηγμένα σε κονιάκ και κομμένα σε κομμάτια
250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα

Τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα.

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί ανακατεύοντας καλά και γρήγορα στην αρχή. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε Το κρυώνουμε σε μπεν-μαρί ψυγείο. Δηλ. αντί για ζεστό νερό απο κάτω, βάζουμε παγάκια. Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα κεράσια και τη μαρέγκα που κάναμε με τα ασπράδια. Τα ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα και κάνουμε μια ομογενοποιημένη απαλή κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ, μέσα στα οποία έχουμε τοποθετήσει κομμάτια παντεσπάνι. Γαρνίρουμε με σαντιγύ.
2 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες