Κρεμά βανίλια 34 ψήφοι

Κρεμά βανίλια
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

3 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
5 κουταλιές κοφτές κορνφλάουρ
ξύσμα λεμονιού
2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα δύο φλιτζ. γάλα να κάψει και προσθέτουμετο ξύσμα λεμονιού.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύουμε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλάουρ
3. Χτυπάμε καλά τους κρόκους, προσθέτουμε λίγο-λίγο μισό φλιτζ. από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους, το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
4. Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται κρύα ή ζεστή.
3 αστέρια από 34 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες