Υλικά (4)
250 γρ. φρέσκο κρέας αστακού
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. παχιά κρέμα
2 κουταλάκια σκόρδο
2/3 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
4 κουταλιές σχοινόπρασο (τσάιβς)
1/8 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. παχιά κρέμα
2 κουταλάκια σκόρδο
2/3 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
4 κουταλιές σχοινόπρασο (τσάιβς)
1/8 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το διατηρούμε ζεστό.2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια ζεσταμένη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον αστακό και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την κρέμα και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα μισά τσάιβς, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό και ανακατεύουμε, ώστε να αναμιχθούν καλά. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τσάιβς και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.