Υλικά
1 αστακός
βούτυρο
σπορέλαιο
ελαιόλαδο
4 - 5 φρέσκα κρεμμύδια
1 κρεμμύδι ξερό
σκόρδο
κονιάκ
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πράσο
1 φινόκιο
μαϊντανός
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
4 ντομάτες παραγινωμένες
σέλινο
1 κουταλιά γλυκού πελτέ
μισό κιλό κρέμα γάλακτος
αλεύρι
κορν φλάουρ
βασιλικός
παρμεζάνα
μακαρόνια
βούτυρο
σπορέλαιο
ελαιόλαδο
4 - 5 φρέσκα κρεμμύδια
1 κρεμμύδι ξερό
σκόρδο
κονιάκ
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πράσο
1 φινόκιο
μαϊντανός
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
4 ντομάτες παραγινωμένες
σέλινο
1 κουταλιά γλυκού πελτέ
μισό κιλό κρέμα γάλακτος
αλεύρι
κορν φλάουρ
βασιλικός
παρμεζάνα
μακαρόνια
Εκτέλεση
1. Παίρνουμε έναν αστακό και χωρίζουμε το κρέας του από το κέλυφος. Πλένουμε πολύ καλά το κέλυφος. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και σπορέλαιο μαζί και καβουρδίζουμε τα όστρακα. Πριν τελειώσει το καβούρδισμα, ρίχνουμε κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα και λίγο σκόρδο. Αφού καβουρδιστεί το κέλυφος, το σβήνουμε με κονιάκ και μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί.2. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, μέχρι η στάθμη του να καλύπτει τα όστρακα. Ρίχνουμε ένα πράσο κομμένο στη μέση, ένα φινόκιο κομμένο στα τέσσερα, δύο ? τρία φρέσκα κρεμμύδια, κοτσάνια μαϊντανού, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τέσσερις ντομάτες παραγινωμένες στα τέσσερα, μια κουταλιά του γλυκού πελτέ και κοτσάνια σέλινου και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
3. Μετά από δύο ώρες βάζουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος για δέκα λεπτά ακόμα.
Σουρώνουμε το ζουμί και το δένουμε ελαφρώς με αλεύρι και κορν φλάουρ.
Παίρνουμε τον αστακό στο τηγάνι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και κρεμμύδι, μέχρι να ασπρίσει μέχρι την καρδιά.
4. Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια (al dende), τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε παρμεζάνα και όταν το σερβίρουμε βάζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, βασιλικό και ελαιόλαδο μαριναρισμένα, και ντομάτα μπρινουάζ.