Αστακομακαρονάδα 3 ψήφοι

Αστακομακαρονάδα
 
 

Υλικά

1 μεγάλο αστακό
2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 γαρύφαλλα ολόκληρα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρόνια
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού
-Βάζετε το νερό να βράσει
-Ρίχνετε μέσα τον αστακό
-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα
-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό
-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές
-Σβήνετε με κρασί
-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα
-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της
-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια
-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι
-Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα
-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε
3 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες