Αρνάκι σε σάλτσα καφέ 3 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Αρνάκι σε σάλτσα καφέ
 
 

Υλικά (4-6)

6 μπριζολάκια αρνίσια από πλάτη
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι (περίπου) ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο
1/3 φλ. δυνατός καφές
1/3 φλ. μέλι
2 κουταλιές Γούστερ σος
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι καρδάμωμο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι σκόνη κάρυ
3/4 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γυρίζουμε για να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας.
2. Καψαλίζουμε το αρνάκι κι από τις δυο πλευρές, γυρίζοντάς το μόνο μια φορά (αν χρειάζεται το κάνουμε σε δυο δόσεις, προσθέτοντας και λίγο λάδι.) Βγάζουμε το αρνάκι σε μια πιατέλα.
3. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε κτυπώντας τον καφέ, το μέλι, τη Γούστερ σος, το μοσχοκάρυδο, το καρδάμωμο, την κανέλα το κάρυ και το χυμό λεμονιού, ξύνοντας τυχόν σκούρα κομμάτια στη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
4. Επαναφέρουμε το αρνί στην κατσαρόλα μαζί με τα τυχόν υγρά. Το γυρίζουμε για να καλυφθεί με τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά για να αναθερμανθεί πριν το σερβίρουμε.
5. Τρώγεται θαυμάσια με βρασμένο ρύζι.

0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες