Αγαπημένη πάστα φλώρα 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αγαπημένη πάστα φλώρα
 
 

Υλικά

200 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι
1 κ. γ. μπέικιν
200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και ζυμώνουμε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ με το φτερό (πάντως και στα χέρια δεν θέλει πολύ ζύμωμα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά).
Μετά κρατάμε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνουμε μετά και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και την απλώνουμε με τα δαχτυλά μας.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω (εγώ είχα βερύκοκο και έβαλα), όχι μέχρι έξω, γιατί θα τρέξει με το ψήσιμο και θα κολλήσει στα τοιχώματα.
Πλάθουμε στο τέλος τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που είχαμε κρατήσει και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες